Friday, May 29, 2009

O pauză de gândire

Încearcă pentru câteva minute să uiţi de orice teorie, de orice carte pe care ai citit-o şi să-ţi imaginezi un lucru pe care îl descriem des.

Imaginează-ţi fericirea. Încearcă să transformi un conept într-o imagine. O imagine a ta, şi doar a ta. Ce formă are? Şi ce culoare? Unde se află ea? Îi simţi mirosul? Din ce este făcută şi cum se simte la atingere? Iar dacă ar vrea să îţi vorbească, ce ţi-ar spune?

Fericirea poate fi orice, spun unii. Dar ce anume din tot acel întortocheat "orice"?

Pentru mine e un cerc, un punct glben şi mov. Un punct infinit pe cer. Miroase a apă, a aer şi a soare. Miroase a acasă. E un punct dintr-un nor şi e caldă. Iar când se uită la mine zâmbind îmi spune să fiu. Şi-atunci înţeleg că nu doar fericirea e a mea, dar şi eu a fericirii.

2 comments:

Cisu said...

Pai asta si e: o reducere la o piesa mica dintr-un ansamblu. Think small, as opposed to grandeur. Aduna-ti toate miniaturile de bucurie si lasa-le asa, una cate una, si atunci ai sa te bucuri de o mie de ori, in loc de o singura, solitara data. Don't worry ... :P

cornel said...

fericirea e atit de difuza...ceea ce in informatica se numeste fuzzy...improbabila si probabila...dupa norocul fiecaruia dintre noi