Friday, May 29, 2009

O pauză de gândire

Încearcă pentru câteva minute să uiţi de orice teorie, de orice carte pe care ai citit-o şi să-ţi imaginezi un lucru pe care îl descriem des.

Imaginează-ţi fericirea. Încearcă să transformi un conept într-o imagine. O imagine a ta, şi doar a ta. Ce formă are? Şi ce culoare? Unde se află ea? Îi simţi mirosul? Din ce este făcută şi cum se simte la atingere? Iar dacă ar vrea să îţi vorbească, ce ţi-ar spune?

Fericirea poate fi orice, spun unii. Dar ce anume din tot acel întortocheat "orice"?

Pentru mine e un cerc, un punct glben şi mov. Un punct infinit pe cer. Miroase a apă, a aer şi a soare. Miroase a acasă. E un punct dintr-un nor şi e caldă. Iar când se uită la mine zâmbind îmi spune să fiu. Şi-atunci înţeleg că nu doar fericirea e a mea, dar şi eu a fericirii.

Monday, May 25, 2009

Cerul meu



Stau întinsă în pat în lumina după-amiezii şi cu ochii întredeschişi pivesc pe geam. Nu se văd decât cerul şi câţiva nori. Doar avionul acela şi urma pe care o lasă în spate îmi dau de banuit că înafara camerei acesteia calde lumea pulsează în continuare. Aş putea să mă ridic din pat şi să încerc să iau pulsul lumii, să aflu ce s-a mai întâmplat în zilele asta cât am lenevit atât de dulce. Dar de ce aş face asta? Cu mici înflorituri prezentatorii spun aceleaşi lucruri. Cu litere mari de tipar ziarele titrează mereu aceiaşi oameni. Ce-i drept, sub măşti diferite. Crezând în iluzia bunăstării oamenii cumpără mereu aceleaşi lucruri. Dar învelite altfel. Şi toate sunt, în fond, nici aşa, nici altminteri, cât eu stau aici întinsă în mirosul acesta atat de familiar şi cald. Nu mai vreau să alerg, n-am unde. Aşa că zbor şi din când în când, cu dragoste, alunec prin cerul meu.

Saturday, May 23, 2009

Invitaţie

Cu cea mai mare plăcere va invit să faceţi cunoştinţă cu copiii eco! Aici puteţi urmări desfăşurarea proiectului ecologic "O şansă pentru mediu, o şansă pentru viitor" şi puteţi lăsa mesaje copiiilor şi voluntarilor implicaţi. Mai mult, veţi găsi poze şi informaţii despre modul în care vă puteţi implica activ în proiectul nostru şi în rezolvarea problemelor de mediu în general.